PROCES...

OD SVEŽIH BOBICA DO NAJFINIJEG PRAHA

Držeći se holističkog pristupa, shvatajući važnost geolokacije, i uz jasnu svest da nam priroda ne daje previše vremena za preuzeti najvrednije iz bobica, otišli smo na mesta gde bobice nastaju, selektovali najbolje od njih i direktno sa plantaže ih uveli u proces sušenja i prevođenja u prah.

Ponosimo se činjenicom da su svi naši proizvodi poreklom iz Toplice, jednog od najčistijih delova juga Srbije, sa sopstvenih zasada ili od proizvođača koje lično poznajemo i podržavamo.

Proces dobijanja blendBERRIES prahova je projektovan da odgovori na tri ključna i veoma zahtevna izazova:

Temperatura u fazi sušenja ne sme preći 50°C (na višim temperaturama vitamini i antioksidansi su veoma nestabilni)

Zaustaviti proces oksidacije bez dodatnih hemikalija (oksidacijom su u reakciju uključeni važni mikroelementi čime se značajno degradira nutritivna vrednost gotovih proizvoda)

Samleti cele sušene bobice do granulacije nekoliko puta manje od  veličine semenki

Polazimo od celih svežih plodova, bez prethodnog ceđenja ili bilo kakvog drugog postupka koji bi olakšao sušenje ali i narušio kvalitet proizvoda. Očišćenje i oprane bobice uvodimo u proces sušenja na temperaturama sličnim onima u kojima su bobice rasle, ne višim od 50°C. Sve vreme sušenja, bobice su u potpuno zaštićenoj atmosferi, bez uticaja vazduha iz spoljašnje sredine. Istovremeno, proces oksidacije je potpuno zaustavljen bez bilo kakvih dodatnih supstanci.

Prahovi koje dobijamo ovakvim niskotemperaturnim procesom sušenja su zadržanih boja, mirisa i ukusa i, što je najznačajnije za karakterisanje procesa, očuvanih visokovrednih fitonutrijenata (antioksidanasa, vitamina, minerala, vlakana...)

NAJZNAČAJNIJE KARAKTERISTIKE PROCESA:

  Sušenje u potpuno zaštićenoj atmosferi

  Potpuno zaustavljena oksidacija bez i jedne dodatne supstance

Temperatura u procesima sušenja i mlevenja ispod 50°C

Sva procesna oprema iz kategorije za farmaceutsku primenu

Bez i jedne dodatne hemikalije u procesu

Samo 100% prah celih premium bobica!