Uslovi korišćenja

Politika privatnosti

Sigurnost plaćanja

Ugovor o prodaji robe zaključen na daljinu (PDF)

Reklamacioni formular (PDF)

Obrazac za odustanak od ugovora na daljinu (PDF)

 

USLOVI KORIŠĆENJA

Molimo Vas pažljivo pročitajte Uslove Korišćenja pre upotrebe web sajta (u daljem tekstu zajedno “Sajt”) servisa inventavita.com. Uslovi Korišćenja predstavljaju sporazum između Vas i “Inventa Vita d.o.o. Beograd” kojim su obuhvaćena sva pravila pod kojima možete koristiti Sajt i usluge naše Usluge. Nastavljanjem korišćenja Sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa navedenim uslovima.

Prodavac

Inventa Vita d.o.o. Beograd. Adresa, Pariske komune 61/41, Beograd 11070, Republika Srbija, matični broj 21681784, PIB 112471819, delatnost i šifra delatnosti: 1039 – ostala prerada i konzervisanje voća i povrća, adresa za prijem elektronske pošte: info@inventavita.com, web adresa: https://inventavita.com (u daljem tekstu: „Mi“ ili „Prodavac“) je dana 30.11.2022. godine, donela sledeće:

OPŠTI USLOVI POSLOVANJA

Opšte odredbe

Opšti uslovi poslovanja naše internet prodavnice sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (“Sl. glasnik RS”, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon), Zakonom o trgovini (“Sl. glasnik RS”, br. 52/2019), Zakonom o elektronskoj trgovini (“Sl. glasnik RS”, br. 41/2009, 95/2013 i 52/2019) i našom najboljom namerom da ostvarimo saradnju sa Vama na obostrano zadovoljstvo.

Ovim opštim uslovima poslovanja naše internet prodavnice se (u daljem tekstu: „Opšti uslovi“) na jedinstven način utvrđuju uslovi pod kojima Mi Vama pružamo usluge internet prodaje robe i utvrđuje se postupak za ostvarivanje međusobnih prava i obaveza nas, kao prodavca i Vas, kao korisnika usluga (u daljem tekstu: „Korisnik“ ili „Kupac“).

Opšti uslovi su obavezujući kako za nas, tako i za Vas, kao Korisnike Shop-a i primenjuju se na sve naše međusobne ugovorne odnose, izuzev ako posebnim ugovorom nije drugačije predviđeno.

Opšti uslovi poslovanja su sastavni deo ugovora o kupovini robe koji je zaključen između nas, kao prodavca i Vas, kao Korisnika.

Svako zainteresovano poslovno sposobno, domaće ili strano, fizičko ili pravno lice odnosno preduzetnik može postati naš Korisnik i to samim pristupom našoj web adresi, pod uslovima i na način iz ovih Opštih uslova. Svakim pojedinim pristupom našoj web adresi, odnosno prilikom svake Vaše pojedinačne kupovine, Korisnik potvrđuje da je upoznat sa odredbama ovih Opštih uslova i da je u potpunosti saglasan sa njima. Ovi Opšti uslovi primenjuju se na svaku pojedinačnu kupovinu robe izvršene od strane svakog pojedinačnog Korisnika.

Za korišćenje web sajta i/ili kupovinu robe, Korisnik navodi samo one podatke o sebi (lične podatke) koji su neophodni kako bi se Korisniku omogućilo pristupanje našoj web adresi i kupovina robe, a o čemu više u Politici privatnosti.

Korisnik, pre kupovine, ne mora postati registrovani korisnik, da bi ostvario kupovinu robe koja se nalazi u našem Shop-u.

Roba

Mi na našoj web adresi odnosno našem Shop-u nudimo Korisnicima proizvode u vidu praha bez konzervansa i aditiva, 100% prirodnog sadržaja (u daljem tekstu: „Roba“).

U svakom trenutku, Korisnik samostalno i slobodno odlučuje da li će kupiti Robu. Osnovna obeležja i karakteristike Robe, Korisnik može pronaći pored svakog proizvoda koji je prikazan na našem web sajtu odnosno web adresi. Proizvode koje možete pronaći na našoj web adresi, je sa aspekta bezbednosti hrane u skladu sa propisima Republike Srbije.

Kupac

Kupac je fizička ili pravna osoba koja se obavezuje na kupovinu putem stranice. Kupac je obavezan uneti tačne podatke prilikom narudžbine.
Kupac mora imati poslovnu sposobnost.

Korišćenje Sajta i objavljenih sadržaja

Sadržaji objavljeni na Sajtu u opisivanju služi isključivo za generalno informisanje i inventavita.com zadržava pravo da bez najave menja objavljene informacije ne nudeći nikakve garancije vezano za preciznost istih.

Zabranjeno je reprodukovanje celog ili delova Sajta osim u slučajevima kada je to pismenim putem odobreno od strane inventavita.com.

Sajt sadrži materijale (tekst, slike, softver, grafike…) koji su celi ili delom dobijeni iz resursa inventavita.com i drugih izvora, a koji su zaštićeni autorskim pravima, žigom i drugim zakonima.

Slažete se da Sajt nećete koristiti u svrhe slanja i postavljanja poruka ili materijala koji su nezakoniti, uznemirujući, uvredljivi, vulgarni, preteći, seksualno orijentisani, rasno uvredljivi, pornografski ili krše bilo koji zakon i time štete poslovanju inventavita.com ili nanose neku drugu vrstu štete, odgovornosti ili troška.

Promene u Uslovima Korišćenja

inventavita.com zadržava pravo da u bilo kom trenutku, po sopstvenom nahođenju, menja Uslove Korišćenja i ispravlja moguće greške i propuste sve u cilju obostrane zaštite i poboljšanja poslovanja. Ove radnje će se obavljati bez prethodne najave a korisnici će narednom upotrebom Sajta potvrditi da se slažu i prihvataju nastale promene.

Cena proizvoda

Cene proizvoda su izražene u dinarima sa uračunatim troškom PDV-a.
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu proizvoda i istaknuti su posebno na pregledu porudžbine i računu.

Obeležavanje proizvoda

Proizvodi su prikazani opisno i fotografijama.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet porudžbine.
Rok trajanja označen je da pakovanjima robe.

Kada je ugovor zaključen

Kupovina se smatra završenom tek kada kupac poruči robu.
Ukoliko izaberete plaćanje virmanski po predračunu ili uplatnicom, Prodavac će vam na mail poslati potvrdu da je ugovor zaključen ali će isporuka biti izvršena tek nakon što uplata bude evidentirana na računu Prodavca.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.
Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti
kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u
trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost
neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu

Zaštita privatnosti korisnika

U ime inventavita.com obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih
naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i
podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim
običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući
mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške
kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u inventavita.com (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne
mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno
najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Raiffeisen banka ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog
trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, inventavita.com je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Plaćanje

Plaćanje na internetskoj stranici inventavita.com vrši se u RSD. Cene su maloprodajne, izražene u RSD i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cene na stranicu visoko je kontrolisani proces no unos cena zahteva ljudski faktor i podrazumeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cene vrede za kupovinu online, nezavisno o eventualnoj ceni za isti proizvod u trgovini.

Prodavac je ovlašćen menjati cene bez prethodnog obaveštavanja kao što je ovlašćen bez prethodnog obaveštavanja menjanja cene isključivo za web shop-u. Takođe, Prodavac je ovlašćen bez prethodnog obaveštavanja u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili nedeljne akcije, akcije za pojedinačni proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno pre same kupovine.

Nezavisno od prethodne tačke ovih Opštih uslova, sva naručena roba biti će isporučena po cenama koje su vredele pri izradi ponude.

Naručene proizvode možete platiti na sledeće načine:

 • Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners, American Express ili Discover
 • Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača

Plaćanje kreditnim karticama
Plaćanje putem interneta, korištenjem Corvus servisa za plaćanje kreditnim karticama:

 • American Express
 • Visa
 • MasterCard
 • Maestro
 • Diners

Plaćanje pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača:
Plaćanje pouzećem omogućava vam da narudžbinu platite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod ličnog preuzimanja robe u našem skladištu. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primalac nije u mogućnosti da primi pošiljku na navedenoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obaveštenje o prispeću pošiljke.

Pravo na odustanak od ugovora

Imate pravo da u roku od 14 dana od dana isporuke naručene robe odustanete od kupovine.
Ukoliko se odlučite za odustanak dovoljno je da popunjeni obrazac odustanka od ugovora ,koji se nalazi na Sajtu, posaljete mail na adresu prodavca info@inventavita.com

Posledice odustanka od ugovora

U slučaju odustanka od ugovora dužni ste da bez odlaganja a najkasnije u roku od 14 dana od dana odustanka vratite primljenu robu neošćetećenu i zapakovanu kao i da snosite troškove isporuke i troškove preuzimanja robe i vraćanja prodavcu.
U slučaju da ne možete da vratite robu dužni ste da platite robu ili njen deo koji niste u mogućnosti da vratite.
Prodavac u roku od 14 dana od dana odustanka vama vraća iznos koji ste platili na ime kupoprodajne cene eventualno umanjen za iznose troškova ili vrednosti robe koje ste dužni da snosite. Prodavac ovu svoju obavezu može odložiti dok ne vratite primljenu robu.

Rok i troškovi dostave

Rok dostave je 2-7 radna dana od trenutka kada narudžbina bude evidentirana od strane Prodavca.
Isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije.
Dostava se obavlja kurirskom službom i dodatno se naplaćuje osim ukoliko nije izričiti napomenuto da se ne neplaćuje.
Dostava se obavlja u skladu sa uslovima korištenja usluga kurirske službe, Bexexpress d.o.o. Šabac i smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda kuririskoj službi.
Paket nije moguće otvarati ili pregledati pre preuzimanja, plaćanja i evindetiranja. Sadržaj je potrebno pregledati odmah po prijemu pošiljke. U slučaju uočenih nepravilnosti Kupac treba da pozove službu za reklamacije. Naknadne reklmacije na oštećenje paketa u transportu neće biti uvažene.

Reklamacije i povraćaj porudžbine

Kupac ima pravo na reklamaciju i povrat robe u slučajevima kada mu je isporučena roba koja nije naručena, roba kojoj je istekao rok trajanja ili robe koja ima grešku ili oštećenja a koja nisu nastala u transportu.
U slučaju da Prodavac utvrdi da je vaša reklamacija osnovana on će u roku od 15 dana od dana primljene reklamacije zameniti proizvod ili vratiti celokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora.
Ukoliko ustanovi da reklamacija nije važeća Prodavac će o tome obavestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primljene reklamacije.
U slučaju opravdane reklamacije trošak zamene sa novim proizvodom u potpunosti snosi Prodavac.

Intelektualna svojina

Internet prodavnica inventavita.com vlasništvo je Inventa Vita d.o.o. Beograd. Adresa, Pariske komune 61/41, Beograd 11070, Republika Srbija.
Svi materijali koji se nalaze na internet stranici inventavita.com predstavljaju zaštićeno pravo intelektualne svojine nosioca Inventa Vita d.o.o. Beograd i ne mogu se koristiti bez saglasnosti nosioca. Svako neovlašćeno korišćenje intelektualne svojine nosioca povlači građansku I krivičnu odgovornost.

Rešavanje eventualnih sporova

Eventualni spor između nas i Korisnika može se rešiti i vansudskim putem (posredovanjem ili arbitražom).

Pokretanje i vođenje postupka vansudskog rešavanja spora, ne isključuje niti utiče na ostvarivanje prava Korisnika na sudsku zaštitu.

Zaštita podataka o ličnosti

Podatak o ličnosti je svaki podatak koji se odnosi na fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv, neposredno ili posredno, posebno na osnovu oznake identiteta, kao što je ime i identifikacioni broj, podataka o lokaciji, identifikatora u elektronskim komunikacionim mrežama ili jednog, odnosno više obeležja njegovog fizičkog, fiziološkog, genetskog, mentalnog, ekonomskog, kulturnog i društvenog identiteta.

Obrada podataka o ličnosti je svaka radnja ili skup radnji koje se vrše automatizovano ili neautomatizovano sa podacima o ličnosti ili njihovim skupovima, kao što su prikupljanje, beleženje, razvrstavanje, grupisanje, odnosno strukturisanje, čuvanje ili menjanje, otkrivanje, uvid, upotreba, otkrivanje prenosom, odnosno dostavljanjem, umnožavanje, širenje ili na drugi način činjenje dostupnim, upoređivanje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje (u daljem tekstu: obrada).

O prikupljanju, obradi i zaštiti Vaših ličnih podataka, molim vas da posetite našu stranu Politika privatnosti

Ostalo

Mi se obavezujemo da Vama obezbedimo korišćenje naše internet stranice, u okviru svojih tehničkih mogućnosti, s tim što zadržavamo pravo da, bez posebne najave, zbog radova na sistemu ili drugih potreba održavanja privremeno obustavi pružanje usluga, delimično ili u celosti, sve dok za tim postoji opravdana potreba.

Korisnik samostalno odgovara za svoje postupke prilikom korišćenja naše web stranice kao i za sadržaj svoje komunikacije sa trećim licima i sadržaje koje učini javno dostupnim putem naše web stranice.

Mi ne odgovaramo za štetu koju Korisnik ili treće lice pretrpi usled:

otežanog prenosa ili povremenih privremenih prekida u pružanju usluga, koji su uzrokovani interferencijom, atmosferskim prilikama, fizičkim preprekama i uopšte razlozima koji uzrokuju varijabilnost kojoj je podložna tehnologija žičnog ili bežičnog povezivanja;
preopterećenja, kašnjenja ili grešaka u funkcionisanju na koje mi ne možemo objektivno da utičemo;
neovlašćenog korišćenja usluga od strane Korisnika;
vršenja svih vrsta finansijskih i ostalih poslovnih transakcija od strane Korisnika;
privremene ili trajne suspenzije pružanja internet usluga propisanih odredbama ovih Opštih uslova ili zakonom;
korišćenja nestandardne opreme od strane Korisnika;
preseljenja Korisnika na drugu lokaciju sa koje nije moguć pristup našoj web stranici;
dejstva više sile ili drugih uzroka koji su van naše kontrole;
trajnog prestanka obavljanja delatnosti pružanja usluge online kupovine.

Izmene Opštih uslova

Mi zadržavamo pravo da vršimo izmene i dopune ovih Opštih uslova. S tim u vezi, obavezujemo se da Korisnika na pogodan način obavestimo o izmenama ovih Opštih uslova, osam dana pre stupanja izmena na snagu.

Važenje Opštih uslova

Ovi Opšti uslovi stupaju na snagu osmog dana od dana objavljivanja i primenjivaće se od dana 30.11.2022. godine.

 

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Mi smo Inventa Vita d.o.o. Beograd. Adresa, Pariske komune 61/41, Beograd 11070, Republika Srbija, matični broj 21681784, PIB 112471819

Zaštita Vaše privatnosti je jedan od glavnih prioriteta u našem poslovanju, stoga Vas molimo da pažljivo pročitate Politiku Privatnosti kako biste razumeli šta mi kao rukovalac ličnim podacima praktikujemo na polju prikupljanja, obrade i čuvanja poverenih nam informacija.

Sve prikupljene informacije dobijamo i tretiramo u okviru zakona Republike Srbije – Zakon o zaštiti podatka o ličnosti („Službeni glasnik RS“, br. 97/08 od 27.10.2008. godine, 104/09- dr. Zakon 68/2012- odluka US i 107/2012).

Koje Informacije Mi Prikupljamo

1.Informacije prikupljene direktno od Vas

Pilikom naručivanja na Sajtu od Vas će biti tražene sledeće informacije: ime, email adresa, kontakt telefon, adresa za dostavu, i PIB i broj računa ukoliko se naručuje za pravno lice.

2.Informacije prikupljene od Vaših aktivnosti na Sajtu

Tokom korišćenja Sajta i vršenja porudžbine naših proizvoda, dobijamo i obrađujemo još neke od podataka sve u svrhu poboljšanja usluge. Neki od najčešće dobijenih podataka:

 • Informacije o Korpi
 • Favorizovani proizvodi
 • Preferencije u filtriranju
 • Aktivnosti na zamenama proizvoda, umanjanju ili povećanju pojedinačnih količina artikala i druge aktivnosti tokom kreiranja porudžbine
 • Detalje oko obavljene kupovine i navika u korišćenju Sajta
 • Informacije vezane za Vašu komunikaciju sa inventavita.com

3. Šta su kolačići?

Kolačići (eng. Cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se koriste za čuvanje malih delova informacija. Kolačići se čuvaju na vašem uređaju kada se veb lokacija učita u vaš pretraživač. Ovi kolačići nam pomažu da veb stranica ispravno funkcioniše, učini veb lokaciju sigurnijom, pruži bolje korisničko iskustvo i razumemo kako veb lokacija funkcioniše i analiziramo šta radi i gde treba poboljšati. Kako koristimo kolačiće? Kao i većina mrežnih servisa, naša veb lokacija koristi kolačiće „treći i treći strana“ kolačiće u različite svrhe. Kolačići prve strane uglavnom su potrebni da veb lokacija funkcioniše na pravi način i ne prikupljaju lične podatke. Kolačići treće strane koji se koriste na našim veb lokacijama uglavnom se koriste za razumevanje performansi veb lokacije, kako komunicirate sa našom veb stranicom, čuvajući naše usluge, pružajući reklame koje su relevantne za vas i sve u svemu pružajući vam bolje i bolje korisničko iskustvo i pomoći vam da ubrzate buduće interakcije s našom veb stranicom. Koje vrste kolačića koristimo?
Bitno: Neki kolačići su neophodni da biste mogli da iskusite potpunu funkcionalnost naše veb stranice. Omogućavaju nam da održavamo sesije korisnika i sprečavamo bilo kakve pretnje bezbednosti. Ne prikupljaju i ne čuvaju nikakve lične podatke. Na primer, ovi kolačići vam omogućavaju da se prijavite na svoj nalog i dodate proizvode u svoju korpu i sigurno naručite.

Statistika: Ovi kolačići čuvaju informacije poput broja posetilaca veb lokacije, broja jedinstvenih posetilaca, koje su stranice veb stranice posećene, izvora posete itd. Ovi podaci nam pomažu da razumemo i analiziramo koliko veb lokacija funkcioniše i tamo gde je potrebno poboljšanje.
Marketing: Naša veb stranica prikazuje oglase. Ovi kolačići se koriste za personalizaciju oglasa koje vam prikazujemo kako bi vam bili značajni. Ovi kolačići takođe nam pomažu da pratimo efikasnost ovih reklamnih kampanja. Informacije sačuvane u ovim kolačićima takođe mogu koristiti od strane nezavisnih dobavljača oglasa za prikazivanje oglasa i na drugim veb lokacijama u pregledaču. Funkcionalni: Ovo su kolačići koji pomažu određene nebitne funkcionalnosti na našoj veb lokaciji. Ove funkcionalnosti uključuju umetanje sadržaja poput video zapisa ili deljenje sadržaja na veb lokaciji na platformama društvenih medija. Podešavanja: Ovi kolačići nam pomažu da pohranimo vaše postavke i postavke pretraživanja poput preferencija jezika tako da imate bolje i efikasnije iskustvo prilikom budućih poseta veb lokaciji. Kako mogu da kontrolišem podešavanja kolačića? Ako odlučite da kasnije promenite svoje postavke tokom sesije pregledavanja, na ekranu možete da kliknete na karticu “Privatnost i kolačiće”. Ovo će ponovo prikazati obaveštenje o saglasnosti koje će vam omogućiti da promenite svoje postavke ili u potpunosti povučete svoj pristanak. Pored ovoga, različiti pretraživači pružaju različite metode za blokiranje i brisanje kolačića koje koriste veb lokacije. Možete promeniti podešavanja svog pregledača da biste blokirali / izbrisali kolačiće. Da biste saznali više o upravljanju i brisanju kolačića, posetite vikipedia.org, vvv.allaboutcookies.org.

4.Informacije prikupljene od drugih izvora

Može se dogoditi da neke informacije dobijemo od treće strane kojoj ste dali dozvolu da deli te informacije ili sa koje ste nama dali dozvolu da zahtevamo te informacije. Na primer prilikom registracije na Sajt korišćenjem društvenih mreža zapravo dajete dozvolu tim mrežama da dele Vaše podatke sa nama. Zavisno od pravila mreže i ličnih podešavanja na njoj zavisi i koje ćemo podatke dobiti ( bračni status, broj članova domaćinstva…)

Kako Koristimo Prikupljene Informacije

1.Korišćenje informacija u svrhu poboljšanja Inventavita.com

Želja nam je da doživljaj Sajta inventavita.com bude na najvišem mogućem nivou, u svrhu postizanja tog cilja prikupljamo podatke o aktivnostima prilikom poručivanja, navika u kreiranju narudžbina, učestalosti odabira određenih artikala i slično. Sve ovo nam omogućava poboljšanje kvaliteta Sajta kao i promotivne sekcije.

Neki od konkretnih primera korišćenja podataka:

 • Čuvamo podatke favorizovanih proizvoda, njihove detalje kao i podatke prethodno naručenih proizvoda, ovo omogućava efikasniju kupovinu u budućnosti.
 • Zadržavamo podatke o adresi dostave kako bi olakšali i ubrzali rad Sajta, i uklonili potrebu ponovnog biranja ovog uglavnom statičnog podatka.
 • Praćenje na koji način se služite Sajtom i koliko vremena oduzima naša postavka opcija i menija, pomaže nam u razvoju i poboljšanju Sajta i usluge.
 • Pratimo i sakupljamo podatke o individualnim kupovnim navikama, o tome koje proizvode i uslugu korisnik preferira prilikom selekcije, šta je odabrao i šta mu je omiljeno, sve ove podatke koristimo pri biznis istraživanjima i projekcijama.

2.Korišćenje email adrese

Kako bi komunicirali mi koristimo Vašu email adresu, u mnogim slučajevima ovo su servisni email-ovi kojima šaljemo poruke o unapređenju Sajta, pojavi nekih promotivnih aktivnosti ili raznih obaveštenja vezanih za sajt inventavita.com.

Izložićemo nekoliko primera mogućih razloga za slanje email-a:

 • Nakon obavljene porudžbine i zaključenja Korpe, šaljemo potvrđujući email kao i naknadne email-ove kod svake statusne promene porudžbine, vremena dostave ili izostanka nekog naručenog artikla iz ponude.
 • Ako ste zatražili određene informacije postoji mogućnost slanja istih putem email-a.

Može se desiti povremeno slanje marketinških email-ove sa novostima na Sajtu, detaljima promotivnih ponuda, akcijskih aktivnosti ili Vas kontaktirati u svrhu istraživanja tržišta i dobijanja mišljenja o Sajtu i kvalitetu usluge i slično. Prihvatanjem Uslova Korišćenja složili ste se da dobijate ove vrste email-ova, ali niste u obavezi i uvek možete odabrati opciju prestanka primanja ovakvih email-ova. Odabirom da prestane slanje marketinških i promotivnih email-ovi nastaviće se slanje servisnih email-ove vezanih za aktivnosti na Sajtu.

Sigurnosne Mere

Informacije koje smo prikupili čuvamo na bezbednom serveru u skladu sa internim sigurnosnim prokolima uz praćenje i poštovanje važećih zakona. Na primer, koristimo sigurnosnu enkripciju za čuvanje lozinke ili detalja za logovnje (u slučajevima kada ste nam odobrili ovu radnju).

Nažalost, slanje informacija putem interneta nije stoprocentno bezbedno tako da osim čuvanja za koje imamo primenjene mere sam proces dolaska informacija do nas ne možemo obezbediti i za njega davati garancije, shodno tome te radnje obavljate na sopstveni rizik. Od trenutka dobijanja informacija mi preduzimamo sve radnje kako bi onemogućili nedozvoljen pristup računu i Vašim podacima.

Deljenje Podataka

Postoje određene situacije u kojima inventavita.com može deliti informacije. U slučaju partnerskog odnosa sa trećom stranom u kome je od poslovnog interesa deljenje informacija, u svrhe rukovanja samim Sajtom kao i u mogućim slučajevima kada je to u zakonskim okvirima zatraženo od nadležnih institucija.
Svi podaci o plaćanju (npr. broj kreditne kartice) procesuiraju se preko treće strane, te nama nisu poznati niti ih prikupljamo.

Zaštiti Privatnosti

Imajte u vidu da Zaštita Privatnosti predstavlja jedan deo Uslova Korišćenja stvorenih u svrhu korišćenja Sajta i zajedno formiraju Sporazum (Ugovor) između Vas i inventavita.com. Uslovi definisani u Uslovima Korišćenja se jednako odnose i na Zaštitu Privatnosti, shodno tome svaka naknadna izmena u Zaštiti Privatnosti tretira se na isti način kao i izmene u Uslovima Korišćenja.

Pitanja ili Komentari

Ako imate dodatnih pitanja u vezi Zaštite Privatnosti molimo Vas pogledajte Uslove Korišćenja ili budite slobodni pa nam se obratite putem email-a: info@ inventavita.com.

Zaštita Vaše privatnosti je jedan od glavnih prioriteta u našem poslovanju, stoga Vas molimo da pažljivo pročitate Politiku Privatnosti kako biste razumeli šta mi kao rukovalac ličnim podacima praktikujemo na polju prikupljanja, obrade i čuvanja poverenih nam informacija.

Vaša prava

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti imate pravo na: opoziv saglasnosti, pravo na pristup, pravo na ispravku i dopunu, pravo na brisanje, kao i prava na ograničenje obrade podataka, pravo na prigovor i pravo na prenosivost podataka.

Ukoliko se obrada podataka o ličnosti vrši na osnovu prethodno date saglasnosti, ta saglasnost se može opozvati u svakom trenutku u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Opoziv saglasnosti neće uticati na dopuštenost obrade na osnovu saglasnosti pre opoziva.

Ukoliko smatra da je obrada podataka o ličnosti izvršena suprotno odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti imate pravo da podnese pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Sve prikupljene informacije dobijamo i tretiramo u okviru zakona Republike Srbije – Zakon o zaštiti podatka o ličnosti („Službeni glasnik RS“, br. 97/08 od 27.10.2008. godine, 104/09- dr. Zakon 68/2012- odluka US i 107/2012).